Experter inom sinneskommunikation

Ljud, Bild och Doftdesign

Kundcase - Franks ur

Din exklusiva urhandel i Stockholm

Önskan

Franks Ur är en av Stockholms absolut exklusivaste urhandel som har funnits på samma adress sedan 1878. Den nuvarande ägaren har tagit över butiken 1998 och sedan dess har ständig haft sikte på att förädla och utveckla butiken samt verksamheten. I butikens sortiment hittar du bland annat märken från världsledande klocktillverkare som Omega, Breitling, Glashütte Original, Bell & Ross, Zenith samt många fler.

Qoncept

År 2016 genomgick butiken en omfattande renovering och uppfräschning för att skapa den ultimata och exklusiva upplevelsen där bland annan skulle alla vitriner i butiken byggas om nytt belysning kom på plats samt ljudsättning och doftsättning skulle adderas.

Resultat

Qonceptus Group AB fick i uppdrag att leverera doftupplevelsen samt konsulta verksamheten gällande musikvalet.

Vår lösning blev installation av en doftsystem av märke AromaStreamer®650 som gömdes i inredningen. Doftvalet föll på en exklusiv doftkomposition som understryker butikens karaktär, och får besökare och kunder att dyka in i den exklusiva världen av schweiziska klockor. Doften i fråga har noter av sandelträ, läder och en fruktig toppnot som skapar den oförglömliga upplevelsen som toppas med klassisk tidlös musik.