Experter inom sinneskommunikation

Ljud, Bild och Doftdesign

Kundcase - Svenssons i Lammhult

Sveriges design och inredningsbutikskedja

Svenssons i Lammhult säljer designmöbler och heminredning från över 200 kända varumärken. De har fokus på design och funktion och har över 120 års erfarenhet av att förse hem med designmöbler och heminredning av högsta kvalitet. På Svenssons i Lammhult håller de sig alltid uppdaterade med de senaste nyheterna och trenderna vilket resulterar i ett noggrant utvalt sortiment från några av världens mest erkända formgivare och varumärken. Deras butiker finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lammhult.

Önskan

Deras önskan om doftsättning var att kunder skulle känna sig välkomnade så fort de steg in i butiken. Känslan i butiken skulle helt enkelt spegla samma kvalité som produkterna de säljer. Genom doft ville de också utmärka sig från liknande varumärken och skapa starkare kundlojalitet med personlig prägel.

— Vi hade tittat på många olika sätt att öka kundupplevelsen genom att skapa en känsla med olika sinnen. Vi hade läst på en del och sett att doftupplevelse gett resultat, och då ville vi testa vad det skulle ge för resultat.

Qoncept

Det självklara valet för oss på Qonceptus var att utforma en doft av nysågat trä som direkt når kunder när de kliver in i deras butiker. En doft som de flesta känner igen och uppskattar med en rustik och hemtrevlig känsla.

Resultat

Doftqonceptet som nu finns på alla Svensson i Lammhults butiker runt om i landet andas kvalité och trovärdighet. Det är en doft många har stark anknytning till och som genast fastnar i kundens minne. Att ta steget att doftsätta deras butik gör att helhetskänslan stärkts ytterligare och kunder fångas av deras ombonade atmosfär.

— Att ta steget till att doftsätta våra butiker har gett goda resultat och vi har fått mycket positiva kommentarer från våra kunder. Vi känner att det har varit effektiv marknadsföring då  kunder verkar gilla det och det ger våra butiker den fullfjädrade kundupplevelse vi alltid vill erbjuda. Vi ser bara positivt på framtiden och doftmarknadsföring. Att jobba med sinnena, med musik och doft och genom det höja kundupplevelsen känns för oss som rätt väg att gå

– Säger  Katarina Blomqvist, affärsområdeschef på Svenssons i Lammhult