Experter inom sinneskommunikation

Ljud, Bild och Doftdesign

Kundcase - Tolv Stockholm

Eventcenter under Tele2 Arena

Tolv Stockholm ligger på gatuplan till Tele2 Arena och är en nöjesdestination med fokus på god mat och roliga aktiviteter –  för alla åldrar. De erbjuder aktiviteter såsom bowling, minigolf, shuffleboard, karaoke och minicurling bland mycket annat. När magen kurrar och törsten behöver släckas har de fem olika restauranger där man kan fylla på depåerna inför nästa aktivitet.

Önskan

Deras önskan var att skapa unika doftupplevelser vid olika platser av deras lekfulla nöjescenter. Olika platser skulle därför förmedla olika typer av känslor. Dofterna skulle också täcka oönskad doft som kan påverka deras kunder negativt.

Qoncept

Det första man möts av i Tolvs entre, tack vare Qonceptus design, är en fräsch och säsongsstyrd doft, som oavsett årstid och tid på dygnet skapar en känsla av glädje. Doften döljer dessutom andra dofter som kan uppstå från någon av Tolvs flera restauranger i nära anslutning till entrén.

På Tolvs inomhusminigolfbana, Mini Stockholm, återfinns ett doftqoncept som tar besökarna ut i den fria luften. Där möter spelarna nämligen en fräsch fläkt av nyklippt gräs.

Resultat

De olika dofterna har skapat en helhetskänsla med högtidlig och genuin atmosfär hos nöjescentret Tolv. Deras lekfulla karaktär fångas genom att alla kunder välkomnas av en doft i glädjens tecken, utan oönskat os. Och inte ens betongväggarna som omringar Mini Stockholms bana ger känslan av att vara inomhus tack vare doften av nyklippt gräs – året om.