Experter inom sinneskommunikation

Ljud, Bild och Doftdesign

Kundcase - Stockholm School of economics

Swedish leading business school

Handelshögskolan är en av Europas ledande handelshögskolor, med en unik koppling till näringslivet. Skolans forskning är internationellt erkänd och många av skolans forskare är ledande inom sina områden. Cirka 2 000 studenter är inskrivna vid våra utbildningsprogram på kandidat- och masternivå.

Önskan

Under 2019 renoverades 3 st föreläsningssalar och inreddes i samarbete med ÅLW arkitekter. Fokus låg på uppfräschning av lokalerna och skapa en bättre inlärningsmiljö i en ny och modern atmosfär.

Qoncept

I samband med att möbler, lampor och all digital utrustning uppdaterades satte Qonceptus in doftmaskiner av märket AS650bt. Doften som togs fram var en noga utvalt och väldigt lätt eterisk blandning av bl.a. mynta och citron som skapar en fräsch känsla i lokalen samtidigt som citron över koncentrationsnivån och mynta får studenterna att varva ner och kunna ta in information på bästa möjliga sätt.

Resultat

Resultatet blev en upplevelse som på undermedveten nivå ökade koncentrationen hos studenterna samtidigt som upplevelsen i de valda utbildningssalarna ökade.