Experter inom sinneskommunikation

Ljud, Bild och Doftdesign

Musik/Bakgrundsljud

"Vi kan designa ett unikt musikqoncept just för er"

Tonsätt tillvaron

Tystnad. Det kan vara en återförsäljares största fiende. Att spela bakgrundsmusik i kundutrymmen har blivit en hygienfaktor och utan musik känns det som om något saknas. Utrymmet blir helt enkelt obehagligt att befinna sig i. Med bakgrundsmusik vald med omsorg kan kunder och besökare enklare komma in i rätt stämning. Något som i sin tur leder till att kunden vill stanna längre, agera på spontanköp eller tvärtom skynda på till utgången.

Beroende på vilken verksamhet ni har så finns det alltid en musiklösning för er, skapad utefter era behov. På Qonceptus designar vi bakgrundsmusik som förstärker en känsla, kommunicerar ett budskap eller döljer privat information.

Våra musiklösningar är helt automatiserade vilket betyder att ni inte behöver tänka på något. Vi installerar och programmerar allt så att den enda som krävs är att sätta på elen så är musiken igång.

Handplockad varumärkesidentitet

  • Musik bygger helhetsupplevelsen. Vad är det ni vill förmedla till kunden?
  • Musiken definierar. Hur låter ert varumärke? Det kunderna hör kommer de troligtvis komma ihåg länge och känna igen. Därför tittar vi alltid på vilka associationer ni vill att kunder ska få utav den musik som spelas.
  • Vilka känslor ska väckas, hur vill ni spegla verksamheten i den musik som spelas?
  • Volymen avgör både känslan och uppmärksamheten. Att spela musiken högre än nödvändigt kan skrämma bort konsumenter och besökarna från ursprungssyftet. För lågt ljud kan däremot upplevas som brus och vara jobbigt för både kunder men också medarbetare under längre arbetsdagar.
  • Vad är huvudsyftet med musiken? Ska musiken dölja irrelevanta ljud vid kassan, liva upp döda zoner i lokalen, eller skapa extra exponering med olika typer av musik på olika avdelningar.
  • Vilka är era kunder och besökare som ska höra musiken. Vad är passande för olika åldersgrupper och vilken rytm ska musiken ha.
  • Vill ni skicka ut speciella reklambudskap och ha en egen internradio med kampanjer och erbjudanden.

Musik - utan extra kostnader

Vi på Qonceptus tror på effektivitet och en lönsam ROI.

Vår musik är licensfri och godkänd att spelas i en kommersiell miljö. På så vis behöver ni inte betala några extra avgifter till skivbolag genom organisationer såsom Stim och Sami. Vi tar betalt utefter hur många anläggningar musiken spelas på samt hur stora de är, ni betalar alltså bara för det ni faktiskt använder.